+48 91 577 03 21

2023-12-02

Dlaczego warto jeść lody zimą?


Dlaczego warto jeść lody zimą?

Coraz więcej lodziarni w naszym kraju nie zamyka swoich biznesów na zimę, a nawet wręcz kusi nowymi promocjami. Także producenci koncentratów lodów w proszku zachęcają swoich odbiorców do całorocznej współpracy, tak samo jak nasza Wytwórnia. Każdego roku zachęcamy naszych kontrahentów do sprzedaży lodów, gofrów czy napoju mrożonego, gdyż w okresie jesienno-zimowym, ponieważ są doskonałym dodatkiem do ciast, deserów czy lampki słodkiego napoju.

Dlaczego warto jest lody zimą i je kupować? Najlepiej, kiedy jemy posiłki mające zbliżoną temperaturę do temperatury powietrza. Wtedy nie mamy obawy przed złapaniem anginy. Zapalenie gardła jest najczęstszą przyczyną jedzenia zimnych lodów w wysokich temperaturach. Tak więc spożywanie lodów zimą nie jest wcale groźne dla zdrowia, chyba że mamy znacznie osłabioną odporność. Spożywanie lodów zimą jest znanym domowym sposobem na złagodzenie bólu np. po wycięciu migdałków.

Lodziarnie w okresie zimowym kuszą swoich klientów nowymi smakami. Zdarza się, że w okresie świątecznym możemy zjeść lody imbirowe, piernikowe czy pomarańczowe z cynamonem. Idealne smaki na zimowy pobyt w lodziarni czy restauracji w gronie najbliższych. Oczywiście, żadne lody w okresie zimowym nie rozpuszczą się w ręku!

Zachęcamy lodziarnie działające także w okresie jesienno-zimowym do zapoznania się z naszą ofertą koncentratów lodów w proszku Alaska na naszej stronie, a zamówienia prosimy składać na adres email: biuro@dylex.com.pl

Spożywanie lodów zimą poprawia humor zarówno dorosłym, jak i dzieciom.

«powrót