Wiele tradycyjnych lodziarni zamyka się na okres jesienno-zimowy. Bowiem w naszym kraju nie specjalnie jemy desery lodowe w tym okresie. Ale przecież z każdym rokiem zima ma coraz cieplejsze oblicze i lody mogą stać się idealnym pomysłem na całoroczny biznes.
Dlaczego nie jemy lodów zimą? Przede wszystkim z obawy na swoje zdrowie. Niestety, okazuje się, że szybciej po zjedzeniu mocno zmróżonych lodów zachorujemy w lecie, przy wysokich temperaturach, gdyż zbyt duża różnica temperatur najczęściej doprowadza do zapalenia gardła, a w szczególności do anginy. Dlatego wskazane jest jedzenie deserów lodowych kiedy mamy zbliżoną temperaturę do temperatury powietrza.
Jedzenie lodów zawsze będzie korzystne dla naszego organizmu, ponieważ lody zawierają łatwo przyswajalny wapń i białko, które mają duży wpływ na zwiększenie odporności organizmu. Natomiast duża zawartość witamin A, D, C, E oraz fosfor zapewniają sprawne funkcjonowanie organizmu. Ale przed zakupem lodów musimy zapoznać się z ich składem. Bowiem nie zawsze deser lodowy wyjdzie nam na zdrowie.
Producenci lodów, jak nasza firma, dbają o najwyższej jakości składniki z jakich produkują swoje produkty. Dzięki naturalnym składnikom, wyselekcjonowanym owocom i zachowaniu przepisów higieny sanitarnej, dajemy naszym klientom zdrowy i smaczny produkt. Cieszymy się, że możemy wprowadzać nowe smaki, które cieszą się powodzeniem zarówno dzieci, jak i dorosłych.
Zapraszamy lodziarnie, restauracje i punkty gastronomiczne do zapoznania się z naszą lodową ofertą, która może zostać Państwa zimowym pomysłem na biznes.
Więcej informacji udzielimy Państwu pod numerem telefonu +48 91 577 03 21 oraz osobiście naszej fabryce w Stargardzie, ul. Gdyńska 28 B.
Polecamy.