Gałka może miec wiele znaczeń, ale dla nas najważniejsze ma znaczenie gastronomiczne. Bowiem nasza wytwórnia produkuje najsmaczniejszą bazę mleczną do wytwarzania lodów gałkowych w kuwetach. Baza mleczna Alaska jest gotową neutralno zapachowo i smakowo mieszanką. Zaletą naszej bazy jest możliwość przygotowania wielu smaków oraz zachowania powtarzalności tego smaku. Dlatego ceniona jest za swój uniwersalizm w gastronomii.
Baza mleczna Alaska idealnie nadaje się do pasteryzacji. Oczywiście jest łatwa i szybka w przygotowaniu, bowiem na 1 kg proszku potrzebujemy 2 l wody. W efekcie końcowym otrzymują Państwo delikatną i kremową strukturę loda gałkowego o naturalnym smaku. Baza spełnia wszystkie oczekiwania lodziarni i punktów gastronomicznych w galeriach handlowych, ponieważ eksponowane w gablotach kuszą swoim wyglądem, strukturą i dekoracją zarówno lodów w gałce, jak i wspaniałych deserów lodowych z przepysznymi dodatkami w postaci świeżych owoców czy posypki.
Zachęcamy lodziarnie i punkty gastronomiczne do stałej i całorocznej współpracy z naszą wytwrónią koncentratów lodów w proszku Alaska w Stargardzie, ul. Gdyńska 28 B. Więcej informacji o wszystkich naszych produktach udzielimy Państwu pod numerem telefonu +48 91 577 03 21. Zamówienia prosimy kierować na adres email: biuro@dylex.com.pl
Życzymy smacznego!