Ciepłe lody to zazwyczaj wysokokaloryczny rodzaj deseru w postaci słodkiej pianki z zaparzonej syropem piany z białek, najczęściej podawany w wafelku, przypominając swoim wyglądem lody włoskie. Ciepłe lody oblewane są zastygłą polewą o różnych smakach. Najczęstszym smakiem ciepłych lodów jest smak śmietanowy, który oblewany jest czekoladową polewą.
Ciepłe lody można zrobić domowym sposobem, ale najczęściej kupujemy je w cukierniach czy osiedlowych sklepach. Największą sprzedaż mają w okresie jesienno-zimowym, gdyż kupowane są dzieciom w zastępstwie zimnych lodów.
A propos zimnych lodów. Nasza firma produkuje koncentrat lodów w proszku, dzięki któremu w szybki sposób zrobimy zimne lody. Miłośnikom mocno zmrożonych i twardych lodów polecamy lody Alaska 5, czyli lody amerykańskie, tzw. świderki. Świderki to wyjątkowe lody pod względem smaku, konsystencji i temperatury. Natomiast miłośnikom deserów lodowych polecamy lody gałkowe, ponieważ jesteśmy producentem bazy do lodów gałkowych w kuwetach. Lody gałkowe idealnie zadają się do deserów lodowych, które bardzo często jadamy w centrach handlowych i galeriach handlowych.
Pozdrawiamy wszystkich miłośników ciepłych jak i zimnych lodów.