Lody cieszą się popularnością w każdym zakątku świata. Uwielbiają je wszyscy, począwszy od maluszków po dorosłych. Pasjonaci lodów jedzą je na okragło przez cały rok, niezależnie od pory roku i pogody. Jedzą je z wafelków, jako deser lodowy w pucharku czy jako dodatek do ciast.
Z ciekawostek gastronomicznych - pierwszy wafelek do lodów został stworzony w 1860 roku przez Włocha Marchiony’ego. Wcześniej lody serwowano w szklanych naczyniach lub w woskowanym papierze. Dzięki chrupiącemu i słodkiemu wafelkowi mamy wielką przyjemność jedzenia loda w sposób prosty i wygodny.
Obecnie desery lodowe podaje się w przeróżnych kształtach pucharkach lodowych, specjalnie stworzonych na potrzebny restauracji czy punktów gastronomicznych serwujących lody. Lody można podawać na dwa sposoby - tradycyjnie lub nowocześnie. Tradycyjne podanie lodów polega na podaniu deseru lodowego w szklanych pucharku. Nowocześniejsze formy podania lodów wymagają odpowiedniego naczynia, w którym można tworzyć artystyczne fantazje lodowe. Restauracje dbają o wizerunek kompletując serwis naczyń z własnym logo.
Ale wybór naczynia to nie wszystko. W tym wszystkim najważniejsze są same lody. Bardzo ważny jest wybór odpowiednich lodów do odpowiedniego deseru. Inaczej spojrzymy na lody do gorącego ciasta a inaczej do zmrożonego deseru w pucharku. Nasza firma poleca wszystkim punktom serwującym desery lodowe odpowiednie rodzaje lodów Alaska. Nasze koncentraty lodów w proszku posiadają opisy dotyczące konsystencji i struktury danego produktu.
Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą koncentratu lodów w proszku na naszej stronie oraz naszym katalogu. W przypadku pytań zachęcamy do kontaktu telefonicznego pod numerem telefonu +48 91 577 03 21 lub kontaktu osobistego w siedzibie naszej firmy w Stargardzie, ul. Gdyńska 28 B.
Życzymy wspaniałych deserów lodowych.