Nasza firma zajmuje się produkcją gotowych mieszanek do lodów włoskich i amerykańskich. Nasze koncentraty lodów w proszku można stosować również w automatach o grawitacyjnym spływie masy lodowej nie posiadających pompy. Do takiego rodzaju automatu polecamy lody Alaska 1. Są to lody Standard, znane w całej Europie.
Tradycyjne lody włoskie zalecamy robić z koncentratu w proszku lodów Alaska 3 i Alaska 4. Z proszku uzyskamy wyśmienite lody włoskie o kremowym, naturalnym smaku mleka. W wersji Alaska 3 polecamy smaki: słodkie cukierki maślane, aksamitne karmelowe i orzeźwiające mango i maracuja. W przypadku lodów w proszku Alaska 4 polecamy jeden najsmaczniejszy smak - śmietankowy.
Lody włoskie to lody o miękkiej konsystencji, które podajemy w wafelku z maszyny zwanej automatem. Wytwarzanie lodów w takim automacie polega na zadaniu wyższej temperatury niż zwykłe, a podczas tego procesu dodatkowo się je napowietrza. Dzięki napowietrzeniu otrzymujemy lody o puszystej masie (przypominają kopułę) i odpowiednio zmrożone. Lody włoskie znane są od lat 30. XX wieku. W języku angielskim "Italian ice" określa się lody o konsystencji podobnej do sorbetu.
W naszym kraju możemy rozróżnić dwa rodzaje lodów: włoskie i amerykańskie (świderki). Lody amerykańskie swoją "konstrukcją" przypominają tradycyjny świderek. Do tego są wyższe i wąskie. Nasza firma również poleca Państwu lody typu Świderek - Alaska 5. Lody te cechują się wyjątkowo gładką strukturą lodową i naturalnym smakiem. Nasze Świderki są zwarte i bardzo zimne. Polecamy smaki: śmietankowo-waniliowe, jagodowe, śmietankowo-karmelowe, truskawkowe, czekoladowe.
Więcej o naszych koncentratach lodów w proszku uzyskają Państwo w siedzibie naszej firmy w Stargardzie, ul. Gdyńska 28 B oraz pod numerem telefonu +48 91 577 03 21.
Zapraszamy do całorocznej współpracy.