+48 91 577 03 21

2018-05-21

Kto kocha jeść gofry?


Kto kocha jeść gofry?

Gofr to rodzaj kruchego wafla robionego w specjalnej maszynie zwanej gofrownicą. Gofrownica może mieć różne kształty i wtedy możemy otrzymać gofra w kształcie kwadratu, prostokąta czy serduszka. Gofra można jeść na słodko, czyli zazwyczaj jemy go w bitą śmietaną, owocami i posypką albo z dżemem lub cukrem pudrem.

Dobrze upieczony gofr powinien być kruchy, dlatego bardzo ważne jest ciasto z którego będzie pieczony. Nasza firma poleca punktom gastronomicznym najwyższej jakości koncentrat proszku gofrowego. Nasz koncentrat to idealne ciasto biszkoptowe, z którego otrzymają Państwo wyjątkowo chrupiące gofry biszkoptowe.

Koncentrat jest bardzo prosty w przyrządzeniu. Potrzebujemy 4 litry wody, 1200 ml oleju roślinnego i 5 kg koncentratu proszku gofrowego. Rozrobiony produkt należy piec w gofrownicy przez około 2-3 minuty w temp. 180°C -200°C. I kruchy wafel gotowy!

Zamówienia koncentratu proszku gofrowego prosimy kierować na adres email biuro@dylex.com.pl oraz zapraszamy do kontaktu osobistego z naszą firmą w Stargardzie, ul. Gdyńska 28 B.

Życzymy gofrowego biznesu.

«powrót