Baza mleczna ALASKA to gotowa mieszkanka do produkcji lodów gałkowych w kuwetach. Największą zaletą tej mieszkanki jest jej uniwersalność, bowiem jest neutralna zapachowo i smakowo. Ma szerokie zastosowanie w produkcji lodów gałkowych, bowiem służy do przygotowania wielu smaków zachowując powtarzalność tego smaku. Dzięki bazie możemy tworzyć bogatą gamę lodów gałkowych w jednym czasie.
Baza lodowa bardzo dobrze się przechowuje i idealnie nadaje się do pasteryzacji, co w gastronomii jest wielką zaletą. Doskonała do lodów wysoko wypiętrzonych w witrynie, które eksponowane w gablotach kuszą swoim wyglądem, strukturą i dekoracją. Oczywiście masę Alaska możemy dekorować owocami, bitą śmietaną, posypkami, polewami itd. łatwa w przygotowaniu, gdyż na 1 kg proszku potrzebujemy 2 l wody. Nic prostszego...
Zachęcamy lodziarnie, restauracje i punkty gastronomiczne w galeriach handlowych do realizacji zamówień na bazę mleczną Alaska na lody gałkowe.