Najlepsze i najsmaczniejsze pomarańcze kupimy w połowie grudnia, które przyjeżdżają do nas z Hiszpanii i Włoch. W styczniu już mamy dostęp do wszystkich owoców cytrusowych jak: pomarańcze, mandarynki klementynki, cytryny, limonki czy grejfruty. Najsłodszymi owocami cytrusowymi są klementynki, których owoce są słodkie i bardzo soczyste. Dojrzewają w Hiszpanii i Maroku. Także pomarańcze z Hiszpanii należą do najlepszych w smaku.
Owoce cytrusowe bardzo mocno wykorzystywane są w potrawach wytrawnych, głównie do mięs. Ale nie możemy zapomnieć o smaku pomarańczy w deserach lodowych czy lodach. W naszej ofercie polecamy Państwu nowy smak słodkiej pomarańczy w polewach zastygających. Polewy zastygające idealnie rozprowadzają się po masie lodowej tworząc cienką warstwę, która jest delikatna, krucha i naturalna w smaku. Lody oblane polewą zastygającą są delikatne, ale zarazem pełne smaku i aromatu. Polewy produkujemy w bardzo bogatej gamie kolorystycznej i smakowej. W nowej gamie smaków polecamy smak właśnie słodkiej pomarańczy oraz zupełnie nowy smak orzechowo-kakaowy (orzeszki arachidowe 14%).
Na naszej stronie w zakładce produkty - polewy zastygające - zamieściliśmy najważniejsze informacje o zawartości pudełka oraz sposobie przygotowania polewy.
Zapraszamy lodziarnie i punkty gastronomiczne do stałej współpracy z naszą Wytwórnią w Stargardzie, ul. Gdyńska 28 B. Zamówienia prosimy kierować na adres email: biuro@dylex.com.pl
Polecamy nasze polewy zastygające o smaku słodkiej pomarańczy.