Lody najlepiej jeść zimą a nie latem. Bowiem latem najczęściej dochodzi do zapalenia gardła z racji różnicy temperatur. Natomiast zimą mamy wyrównane zarówno temperaturę powietrza, jak i produktu. Lody także zmiejszą obrzęk przy infekcji gardła a nawet w przypadku zapalenia śluzówki. Bardzo często lekarze zalecają jedzenie lodów przy anginie, co w krajach skandynawskich jest praktyką lekarską stosowaną do wielu lat. Należy jednak zachować umiar w jedzeniu zimnych przekąsek.
Lody powinniśmy jeść także ze względu na zawartość wielu składników mineralnych i witamin. Lody produkuje się z mleka, które dostarcza nam wiele wapnia. Wapń odpowiedzialny jest przede wszystkim za prawidłową pracę mięśni, budowę kości oraz optymalny poziom ciśnienia krwi. Jeśli chodzi o witaminy, to najwięcej mają z grupy B, bardzo potrzebne w okresie zimowym.
Są przypadki kiedy nie powinniśmy jeść lodów bez względu na porę roku. Tutaj mówimy o osobach, które są po ekstrakcji zęba czy usunięciu migdałków. Także osoby niezahartowane na świeżym powietrzu lub po przebytej chorobie powinny zrezygnować z tego lodowego smakołyku. Ponadto lody to wielka radość dla dzieci, a dla dorosłych (niektórych) najczęściej terapią na smutki.
Nasza firma poleca lodziarniom i punktom gastronomicznym koncetraty lodów w proszku Alaska przez cały rok, także zimą. Zima to spokojny czas na zapoznanie się Państwa oraz klientów do nowych smaków i nowych produktów.
Zapraszamy do ścisłej współpracy z naszą Wytwórnią w Stargardzie, ul. Gdyńska 28 B, gdzie przedstawimy Państwu naszą naturalną produkcję wyrobów w proszku. Dodatkowych informacji udzielimy pod numerem telefonu +48 91 577 03 21. Zamówienia prosimy kierować na adres email: biuro@dylex.com.pl
Życzymy smacznego zimową porą!